miercuri, 16 aprilie 2014

Despre atacurile regretabile ale Președintelui țării


Este un fapt fără precedent, în Româna ultimilor zeci de ani, când Președintele țării recurge, în mod public, la încercări de presiune, intimidare, amenințare directă, șantaj asupra unui parlamentar.
Mesajul Preşedintelui vine la câteva zile după ce dna Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă. Ameninţările lui Traian Băsescu vin cu puțin timp înainte de finalizarea raportului în cazul Nana și prezentarea sa în plenul Parlamentului.
Preşedintele țării a ajuns până acolo încât îndrăznește să îi transmită, prin intermediul unui post de televiziune, doamnei senator că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu stă ”în banca ei”.
Cu o agresivitate exacerbată, probabil, de timpul scurt care i-a mai rămas în fruntea țării și de asumarea rolului de locomotivă a noului Partid Mișcarea Populară, singura varianta care i-ar putea asigura mult visata poziție de prim-ministru, Traian Băsescu o face și pe marele procuror, promițându-i Premierului Victor Ponta un loc la pușcărie, alături de Adrian Năstase.
Gravitatea situației a provocat un puternic val de indignare în rândul opiniei publice, deja de prea mult timp arhisaturată de abuzurile și excesele Președintelui, aflate dincolo de limita legalității. Ca atare, am fost mandatat de cetățenii pe care îi reprezint să le exprim protestul vehement, precum și îndemnul fără echivoc de a lua atitudine, la nivel instituțional, împotriva acestor tipuri de gesturi regretabile ale conducătorului statului.
Stimați colegi, Parlamentul trebuie să reacționeze! Președintele trebuie să răspundă în fața legii, iar ambasadele și autoritățile internaționale trebuie să fie informate despre realitățile din România!
Este o situație de netolerat, cea în care Președintele caută să se folosească de instituțiile statului, pe ultima sută de metri a mandatului, pentru a face poliție politică, pentru a fabrica probe, a amenința și șantaja oameni nevinovați, care au îndrăznit și au reușit, prin natura profesiei, să aducă la lumină afacerile murdare ale clanului domniei sale.
Toate acestea nu fac decât să sporească lipsa de încredere în instituțiile statului de drept din România, în eficiența luptei împotriva corupției și până, la urmă, în starea de normalitate democratică, care ar trebuie să ne guverneze. Un adevărat președinte, într-o țără civilizată, s-ar fi retras instantaneu din fruntea statului, în momentul în care ar fi avut acest gen de derapaje, iar dacă onoarea și demnitatea nu l-ar mâna de la spate, pârghiile statului ar fi cele care, odată puse în funcțiune, ar regla dezechilibrul periculos creat.
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu