luni, 11 februarie 2013

Gânduri și speranțe la început de mandat parlamentar



În primul rând, la debut de an calendaristic, vă transmit, dumneavoastră și celor apropiați, toate urările mele de bine: de sănătate, pace, liniște sufletească și împliniri pe toate planurile! Totodată, felicit și urez mult succes tuturor colegilor proaspăt intrați în rândul aleșilor poporului, cât și celor care continuă un parcurs inițiat cu oarecare timp în urmă.
Suntem un colectiv mai numeros, la ora actuală, și vreau să cred că această premisă va crea o conjunctură benefică, care să apropie inteligențe, idei, competențe, energii pozitive cât mai numeroase și diverse, pentru ca, până la urmă, Instituția Parlamentului să-și îndeplinească menirea la cele mai înalte standarde de calitate și eficiență.
Poporul a ales, iar ceea ce suntem, ceea ne definește ca profesioniști, acțiunile, inițiativele noastre trebuie să reflecte voința și interesul alegătorilor. Suntem mai mulți, iar o consecință logică și de bun-simț ar fi că, prin urmare, poporul este, în acest caz, mai bine reprezentat și are, deci, un cuvânt mai greu de spus și mai relevant în ceea ce înseamnă gestionarea politicilor publice.
România a traversat o perioadă grea, a fost devastată, sfâșiată, desfigurată și forțată în fiecare clipă să uite cine a fost și cine ar fi putut fi. Nu a mai putut răbda chinul și a ales, într-o măsură covârșitoare, Schimbarea pentru Dreptate, Adevăr, Cinste, Corectitudine, Competență, Grijă pentru oameni. Așteptările sunt mari de la cei pe care îi reprezentăm, de la cei care ne-au învestit cu încrederea lor, iar nouă nu ne este permis să dezamăgim, să uităm că avem responsabilități mari, de a lupta pentru binele lor, al celor mulți, sărăciți și umiliți de un sistem corupt. Este timpul pentru schimbări majore, pentru planuri coerente și decizii înțelepte, bine-intenționate, care să corecteze erorile și abuzurile anterioare. E timpul ca hoția, ilegalitatea, incompetența și impostura să fie sancționate de întreaga societate, iar normalitatea, respectul, profesionalismul, decența și dreptatea să fie prețuite și recompensate prin încredere și susținere.
Noi, toți cei care am fost învestiți cu încrederea cetățenilor, noi, toți cei care am fost aleși să le poarte stindardul în Parlamentul României, să învățăm din greșelile trecutului și să nu uităm că avem o datorie de onoare: aceea de a acționa cu înțelepciune și dăruire, pentru a înfăptui așteptările și doleanțele poporului român, de a aduce țara noastră pe un drum consolidat al normalității și prosperității!
Stimați colegi parlamentari și guvernanți, am avut nevoie de sprijinul cetățenilor și l-am primit. Acum îl solicităm pe mai departe, fiindcă ceea ce este greu abia acum începe: strădania pentru atingerea unor obiective maximale și trecerea pe o direcție de creștere economică, înfăptuirea, în mod real și transparent, a reformelor necesare ieșirii din criză, pentru a moderniza statul și instituțiile sale, pentru a crea oportunități, care să genereze un nivel de trai ridicat al cetățenilor, eliminarea privilegiilor anumitor categorii, repararea inechității sociale și fiscale, asumarea disciplinei fiscale și bugetare, eliminarea risipei, prioritizarea investițiilor și gestionarea rațională a resurselor disponibile.
Avem de străbătut un drum anevoios, dar, cu seriozitate și profesionalism, vom reuși SĂ FACEM ÎMPREUNĂ O ROMÂNIE PUTERNICĂ!!”
Pentru aceasta, să ne ajute Dumnezeu să ne împlinim misiunea pentru care am fost hărăziți și pe care ne-am asumat-o cu bună-credință!
În ceea ce mă privește, vă asigur că voi rămâne mereu același om cu frică de Dumnezeu, cu grijă mare și respect față de semenii săi!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu