miercuri, 13 iunie 2012

Declarație prezentată în Parlament pe tema Alegerilor Locale 2012


Doresc să felicit și să mulțumesc conducerii celor trei partide ale alianței USL, candidaților noștri în teritoriu, membrilor, simpatizanților, voluntarilor, colaboratorilor și strategilor campaniei USL din întreaga țară.
Victoria USL la nivel național demonstrează că această alianță a dobândit coeziune și forță, pentru a fărâmița definitiv regimul politic care a subjugat România atâta vreme. Este o izbândă a democrației,  a normalității, a luptei împotriva unui sistem despotic, care a sufocat poporul român sub talpa sa.
Lupta dusă de USL, la nivelul întregii țări, a avut menirea de a stopa derapajul politic (generat de subminarea autorității instituțiilor statului și încălcarea regulilor democratice), derapajul economic (determinat de închiderea capacităților de producție și desființarea locurilor de muncă) și cel social (cauzat de scăderea nivelului de trai și creșterea inegalității între categoriile de cetățeni).
Acesta este un moment important, care sunt convins că se va manifesta ca punct de pornire în direcția bună, spre reclădirea unei Românii sănătoase și prospere.
Am certitudinea că experiența și profesionalismul candidaților noștri vor schimba în bine destinele comunităților care i-au ales, iar măsurile și acțiunile lor vor contribui la creșterea valului de simpatie și popularitate de care se bucură deja USL la nivel național.
Apreciem inteligența strategilor, care au creat USL, o formulă câștigătoare în fața unui regim tentacular, cu înclinații tiranice.
Acele organizații locale ale partidelor, care au înțeles că USL este soluția victoriei, s-au unit și au reușit să-și impună candidații în Alegerile Locale 2012.
Din păcate, datorită unor interese meschine, orgolii, avantaje, alianța nu a funcționat pretutindeni, iar rezultatele au fost pe măsură.
Mai mult, sărăcia și lipsa de oportunități au determinat creșterea segmentului de votanți, care au putut fi ”cointeresați” pentru a vota la comandă.
Un caz concret este în orașul Făget, județul Timiș, unde USL, având candidat din rândul membrilor PSD, a pierdut funcția de primar, cu o diferență foarte mică, de doar 41 de voturi. Acest lucru s-a întâmplat, deoarece PNL a susținut alesul PDL, într-o alianță informală, în ciuda protocolului semnat cu PSD, iar PC și-a desemnat un candidat propriu, care a întrunit total doar 75 de voturi (un număr suficient însă USL-ului pentru a ieși învingător).
Stimați parlamentari, nădăjduim ca, pe viitor, electoratul să fie conștientizat de puterea și importanța votului său, prin care poate sancționa sau aproba un organism sau un candidat politic, schimbând destinele comunității sale și ale întregii țări, iar măsurile celor de la conducere să aibă forța și eficiența de a eradica fenomenul fraudei și mitei electorale.
De asemenea, sperăm ca alianța USL să funcționeze la nivelul întregii țări, pentru a reuși să ne punem în aplicare, uniform și omogen, programul și obiectivele.
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu