vineri, 8 iunie 2012

Răspuns d-lui contracandidat, Marcel Avram


Stimate contracandidat,

Ca răspuns la noul material, pe care ați avut bunăvoința de a-l arunca peste gardurile oamenilor, vă înștiințăm:
- Despre hoția, prostia, imoralitatea noastră, noi nu prea credem că sunteți în măsură să vă pronunțați. Mai bine căutați lighioanele în ograda dumneavoastră! Sigur ați ieși pe plus, cu o sumă frumușică.
- Problema datoriilor de 60 miliarde lei vechi, care a devenit lait-motivul discursului dumneavoastră obsesiv, am explicat-o destul de detaliat. La fel, am vorbit și despre investițiile  substanțiale, pe care le-am înfăptuit, și care au generat aceste credite și întârzieri de plată, ce se achită treptat, cu sume venite de la Bugetul Central și din autofinanțare. Se pare că mesajul nu a putut fi pe înțelesul dumneavoastră. Poate că faceți parte din categoria profesorilor de matematică, care nu văd ”în spațiu” realizările altora sau pe care, chiar și după un mandat, problemele de administrație publică îi depășesc. Mai rămâne să vă întrebăm noi ce ați făcut cu cele 276,9263 miliarde lei vechi, alocate de la Bugetul Central, în intervalul mandatului dumneavoastră, sume provenite din rambursarea impozitului pe venit și returnarea TVA, pentru plata acestor datorii: cumva, în cel mai bun caz, excursii, mese electorale, pavaje, fântâni și flori?
- Faptul că sunteți profesor de matematică și interpretați astfel sumele nu vă face deloc onoare. Dimpotrivă, dacă ați fi avut o profesie umanistă, poate mai puteam înțelege.
- Despre meritele salvării Spitalului de la desființare, dacă era așa cum ați spus, atunci nu mi s-ar fi înaintat mie Memoriul din partea medicilor, pentru solicitarea sprijinului, document semnat de directorul pus în funcție de PDL, nici dumneavoastră nu ați fi dat interviu în presă că susțineți transformarea unității în cămin de bătrâni.
- Promovările pe bază de competență, și nu prin afiliere politică, le-ați dovedit, când ați reușit, cu posturile publice blocate în întreaga țară, să vă creați camarila în instituțiile publice locale. Totuși, constatăm că angajații ”dintr-un anumit sat” au fost și pe placul dumneavoastră, căci i-ați păstrat pe posturi, ca buni muncitori … Carnetul roșu îl prezentați cumva în opoziție cu bineștiutul carnet de securist?
- În ceea ce privește problemele de Fond Funciar, ar fi interesant să ne spuneți despre împroprietărirea acoliților dvs. cu imobile din patrimoniul Consiliului Local Făget.
- Dacă sediul Primăriei s-a făcut integral pe banii MAI, al Liceului pe banii Min. Învățământului etc., atunci ar trebui ca fiecare localitate din România să aibă investițiile pe care le-am realizat noi în Făget. Sunteți conștient de ceea ce afirmați sau, ca de obicei, blufați și jucați la cacealma?
- În ceea ce privește Proiectul Modernizării Centrului Civic, constat că sunteți pe dinafară. Cele 4 benzi de care vorbiți erau, de fapt, o lărgire a străzii Calea Lugojului cu parcări, de o parte și de alta, în zona Hotelului Padeș. Aleea pietonală cu care vă făliți este doar o bucățică din proiectul nostru. 4 benzi în centrul orașului nu ar fi avut o continuitate cu restul șoselei și ar fi însemnat dărâmarea construcțiilor (o aberație), inclusiv a blocului în care locuiați …  pe vremea când nu erați primar.
- Am explicat motivațiile plecării mele în Parlament, moment care trebuia corelat cu o colaborare între mine și dumneavoastră, în sprijinul Făgetului. Ați ales să nu vă deziceți de politica obtuză și nepăsătoare față de grijile oamenilor a PDL, să refuzați acest demers și să puneți astfel un zid între dumneavoastră și cei care v-au ales. Dacă aș fi căutat bani și avantaje materiale, iar acestea s-ar afla la București, logica îmi spune că nu m-aș mai întoarce, ca să eliberez Făgetul din mâinile dvs.
- Etalați minciuni, injurii, puneți vorbe în gură, jonglați cu diversiuni și manipulări, cu atâta nonșalanță și tupeu, la adăpostul orizontului de timp limitat de campanie electorală, încât pot declara că ați întrecut limita decenței. Este fără precedent ca un candidat să-și asume, sub semnătură, atâtea mizerii, ușor demontabile și ușor de combătut prin probe.
- Prin mojicia și mizeria afirmațiilor dumneavostră terfeliți prestigiul poziției de primar, pe care încă o ocupați. Nu uitați că nu puteți fi o mahalagioaică, care debitează inepții și bârfe pe la colțuri. Totuși, reprezentați o instituție publică, sunteți în fruntea unui oraș, așa că, ceea ce scoateți pe gură, trebuie să aibă o oarecare bază.
- Vă întreb: care sunt probele dumneavoastră prin care puteți susține afirmațiile sau acțiunile mele? În ce context am pretins că voi desființa magazinul PROFI sau firme (pentru care, apropos, nu aveți nicio contribuție), că fac angajări cu sutele în Primărie, numesc directori, șefi de ocol, într-un cuvânt ”tai și spânzur”?? Poate nu știți încă care sunt atribuțiile și competențele unui primar. Atunci, vă întreb, ce ați păzit acești ani, dacă nici măcar atât nu ați învățat. Poate ar fi cazul să vă împrumut un manual de administrație publică, ca să elucidați până la urmă problema, măcar pentru cultura dumneavoastră generală.
- În ceea ce privește promisiunea de a nu părăsi Făgetul pentru alte funcții la Timișoara sau București, nu ne facem griji, având în vedere felul cum sunteți perceput la județ sau la centru, în însăși inima partidului dumneavoastră. Din păcate pentru dvs., nici nu aveți propuneri în acest sens.
- Mai sunt puncte din scrisoarea dumneavoastră, domnule Avram, pentru care nu merită să ne coborâm la acel nivel și să le răspundem, căci se pretează doar tagmei în care, din proprie inițiativă, v-ați poziționat.
- În final, am remarcat etichetările dumneavoastră din limbajul suburban (păcălici, papagal), de șmecher al Făgetului, care vă demonstrează atracția față de mitocănie, de grobianism. Atenție mare, d-le contracandidat, până unde vă mână dorința de putere!

Deputat Dorel Covaci
Loading

Un comentariu: