miercuri, 6 iunie 2012

Scrisoare către făgețeni, pentru clarificarea unor aspecte - Meritele actualei conduceri a Primăriei - Ultima parte


Realizările actualei conduceri

-          Dacă ne referim la vopsirea tuturor spațiilor publice în portocaliu, excursiile cu destinație religioasă în prag de campanie, nu e greu de ghicit că avem de-a face cu bani publici aruncați, manipulare ieftină, încercări de cumpărare a demnității și a liberului arbitru al alegătorilor.
-          Despre deschiderea unei întreprinderi și a unui supermarket în Făget, este nepotrivit ca vreun candidat politic să își asume astfel de merite, chiar dacă condiționează aprobarea activităților investitorului în zonă, de adunarea în propriul birou a CV-urilor celor care doresc să se angajeze în noua unitate. În rest, orice întreprinzător privat decide în funcție de planul său de afaceri, de conjunctura economică, de nivelul șomajului și al salariului mediu pretins de angajați, deci independent de intervențiile politicului local. Dacă calculele spun că va avea profit, vine, dacă nu, se orientează spre alte zone. Un politician s-ar putea lăuda, atunci când creează locuri de muncă în domeniul public, și, mai puțin, atunci când dă oamenii afară sau le taie salariile.
-          Despre scoaterea Făgetului din criză prin concedierea a 120 de oameni de la Primăria Făget, trebuie să vă informez că, în timpul când eram primar, aveam încadrați 25 de angajați, din care 21 funcționari publici, iar 4 prestatori de servicii pe bază de contract. Oamenii dați afară de conducerea PDL au făcut parte din cei 180 de șomerii, care erau încadrați prin Legea 76/2002, într-un Program pentru Infrastructură, finanțat de Guvern, prin care se făcea astfel economie la bugetul local cu ajutoarele sociale. Acești oameni se ocupau cu întreținerea drumurilor, pășunilor, spațiilor verzi, a curățeniei și încălzirii în instituțiile subordonate bugetar Consiliului Local.
-          Actuala conducere a Primăriei a omis să precizeze că a desființat Agenția de Dezvoltare Locală, care avea ca obiect de activitate scrierea și punerea în aplicare a proiectelor cu finanțare externă.
-          Actuala conducere a Primăriei a renunțat la Programul Leader, câștigat de Primăria Făget în timpul mandatului meu, în favoarea comunei Dumbrava. Acesta este un program de dezvoltare rurală durabilă, finanțat de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, prin care localitatea noastră devenea centrul de dezvoltare al zonei Timișul de Est și oferea posibilitatea asocierii între sectorul public și agenți economici privați, agricultori, tineri etc. din zonele rurale, cu scopul simplificării accesării fondurilor sau al formării unor parteneriate cu localități sau asociații din afara țării, pentru schimb și transfer de experiență.
-          Actuala conducere a Primăriei a fost instrumentul desființării unor instituții de învățământ din localitatea noastră, unele dintre ele dotate la standarde europene.  

-       M-am luptat pentru a aduce instituții publice în Făget, pentru a imprima un suflu de modernitate urbei, pentru a crea locuri de muncă și pentru a simplifica viața cetățenilor, dar și acest lucru a fost speculat ca interes personal de către opozanți.
-          M-am obișnuit ca familia mea să fie atacată cu sugestii de pretinse dorințe de mărire și acaparare a unor poziții de vârf la locul de muncă, în cazul în care voi ajunge primar. Dacă ar fi fost așa, în 22 de ani de când sunt implicat în viața politică, ar fi trebuit să se întâmple deja asta, iar făgețenii știu că, în fapt, lucrurile stau exact invers.
-          Am fost acuzat că mi-am achiziționat case din venituri incerte, în Făget și alte localități. Am ocazia să vă spun acum că, în afară de o modestă casă părintească, mai dispun de un apartament de 35 m pătrați (cât o garsonieră) în Timișoara, achiziționat în rate.

Stimați făgețeni, lansez un îndemn ca fiecare dintre dumneavostră să decidă în cunoștință de cauză și să cântărească cât mai bine faptele și evidențele, pentru ca actul votării din ziua de 10 iunie 2012 să însemne un pas spre normalitate, spre mai bine, pentru Făget și satele aparținătoare! Cred că este momentul și șansa să ne aliniem dorinței majorității românilor, care au cerut schimbarea regimului distructiv pentru țara noastră și să ne orientăm spre cei care dețin experiența, cunoașterea și bună-voința pentru a schimba lucrurile în bine.
Să ne ajute Dumnezeu să judecăm drept și să alegem ceea ce e mai bine pentru Făget și făgețeni!

Deputat PSD Dorel Covaci – Candidat pentru funcția de Primar al orașului Făget
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu