miercuri, 15 februarie 2012

Așa-zisa eroare de tehnică legislativă creează un precedent rușinos pentru Camera Deputaților


Cu prețul aruncării în derizoriu a întregului Parlament, ca for legislativ, și a punerii sub semnul întrebării a propriilor capacități psihice, parlamentarii arcului guvernamental și-au plecat din nou capul în fața poruncii președintelui-jucător.
Unii afirmă că au greșit, că au votat după deget, alții au recunoscut de bunăvoie că au ales în cunoștință de cauză. Cert este că parlamentari și chiar miniștrii ai guvernului s-au sacrificat pe altarul voinței prezidențale, mimând dezinteresul,  iresponsabilitatea sau chiar nebunia.
Când de la Cotroceni se lasă cu amenințări, pionii portocalii renunță la crezul personal, la interesul alegătorilor și sacrifică pe capete proprii alegători și însăși demnitatea și onoarea personală, pentru a împlini porunca mai marelui, indiferent cât sânge va curge, în consecință.
Votarea scăderii TVA-ului la 5% pentru alimentele de bază, neimpozitarea pensiilor până la 2.000 RON și nepenalizarea persoanelor care se pensionează anticipat s-a făcut în cunoștință de cauză, de către toți parlamentarii prezenți, membrii ai opoziției sau afiliați puterii. Nu ar fi putut fi altfel, iar cei care cred justificarea PD-ului, probabil că încă mai frecventează grădinița.
Dezbaterile au început în luna iunie, în Comisia de Buget-Finanțe; au continuat în august, iar apoi proiectul a fost depus în plenul Camerei, pentru votul final, în 19 octombrie. Prin luările de cuvânt și discuțiile în Parlament, deputații puterii au demonstrat că erau la curent cu ceea ce era prevăzut  în conținutul proiectului de lege și au afirmat că doresc să facă ceva pentru îmbunătățirea situației grele a cetățenilor acestei țări. În acest context, a fost un vot majoritar, o victorie asumată și salutată, atât de membrii opoziție, cât și de cei care se află la guvernare, exact,,ca la Marea Adunare Națională”, după cum ei înșiși au afirmat.
Cu toții am fost consternați când, după discuțiile la Cotroceni, reprezentanții PD-ului, evident la comandă politică, au susținut cu naivitate simulată și tupeu halucinant că nu au știut ce au votat.
În mod clar, celui care dictează regulile jocului nu îi pasă faptul că aruncă în derizoriu o întreagă clasă politică, că terfelește imaginea și distruge fărâma de demnitate publică, care a mai rămas încă acestei formațiuni, numită PDL.
E greu de imaginat cum oameni, cu o oarecare poziție de demnitate și onoare, pot înghiți atâtea umilințe, se pot coborî atât de jos și pot accepta chiar desființarea lor ca entități credibile în viața politică și socială, numai de teama sau pentru domolirea mâniei strălucitului conducător. Mă întreb care pot fi instrumentele de manipulare, manevră și control atât de eficace, puse la butonul Președinției, pentru îndobitocirea unei întregi clase politice portocalii. Să fie bani, poziții, interese sau propria piele pusă în băț? Ce explicație ar mai fi, dacă asumăm, așa cum ni se transmite pe toate căile de la centru, că în fruntea țării nu avem, din fericire, niciun mogul, care să abuzeze discreționar de preaplecații săi supuși, în virtutea poziției sale dictatoriale?  
Această manipulare ieftină frizează ridicolul, parcă și mai mult decât furtul flagrant la Legea Pensiilor. Este nemaiauzit ca Parlamentul să-și revoce o lege deja adoptată, invocând faptul că s-a votat în necunoștință de cauză. Suntem totuși parte a forului legislativ și reprezentativ suprem și nu putem fi părtași sau închide ochii nepăsători la astfel de jonglerii de doi bani, demne de un circ de amatori. 
Stimați parlamentari, trebuie să luăm o atitudine fermă față de colegii deputați, conducerea Camerei, miniștrii, Președintele țării și toți cei care au țesut această mascaradă ieftină, care au reușit să sărăcească și să învrăjbească o nație întreagă, pe segmente, unii împotriva celorlalți! Nădăjduiesc că cei vizați vor rezista presiunilor de orice fel, pentru ca legea adoptată să-și urmeze procedura legală, pentru a genera rezultate pozitive în economie și în viața de zi cu zi a cetățeanului de rând!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu