miercuri, 15 februarie 2012

Glorie celor care au căzut pentru Dumnezeu, neam și țară!


În ziua Marelui Praznic al Înălțării Domnului se sărbătorește și Ziua Eroilor, aducându-se cinstire memoriei celor ce și-au jertfit viața pentru binele patriei și al poporului român.
Cinstirea memoriei celor care s-au jertfit pentru România, protejarea mormintelor eroilor români sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetăţean. Există, de asemenea, tradiţia de a respecta mormintele cetăţenilor străini căzuţi pe teritoriul ţării noastre, indiferent dacă ne-au fost aliaţi sau inamici.
În zilele noastre nu mai prezintă niciun interes evocarea dragostei de țară, a demnității naționale, a sacrificiului pentru semeni. Onoarea, respectarea jurămintelor, integritatea morală sunt călcate în picioare cu nonșalanță și aruncate în cele mai ascunse cotloane ale conștiinței noastre de homo sapiens.
Eroii merită respectul nostru. Le putem mulţumi cât sunt în viaţă. Un guvernant care e însetat doar de bani și de putere nu poate înțelege că oamenii în uniformă și-au ales profesii de credință, asumându-și riscuri imense, doar din devotament și dăruire pentru țară și popor.
Ei sunt militari care pășesc într-un hău de foc, cu gloanțele țiuindu-le pe la urechi, strângând în buzunarul de la piept o poză cu cei dragi, care tremură în ritmul zvâcnirilor inimii; polițiști la datorie, în luptă cu crima, hoția, înșelăciunea, care veghează la siguranța noastră și a copiilor noștri; pompieri care se aruncă în foc, ca să smulgă din flăcările mistuitoare vieți, vise, agoniseli; jandarmi care veghează la ordinea și siguranța publică.
Eroii nici nu știu că sunt eroi. Fiecare națiune are eroii ei tăcuți și modești, iar faptele de vitejie sunt victorii ascunse ochilor, care țin de pricepere, răbdare, tenacitate, curaj antrenamente, exercițiu, renunțări și de propulsarea unui scop, țel, comandament deasupra timpului și vremurilor. Un erou este cu adevărat erou, atunci când își pune la încercare viața pentru străini, și nu doar pentru cei apropiați.
Eroii sunt părinți, copii, bunici, prieteni care nu se mai întorc. Ei au lăsat în urmă vise, promisiuni, destine, dureri și poate au plecat într-o lume mai bună.
Eroii sunt eroi 24 de ore pe zi, fără pauză; sacrificiul lor nu ține de program. Ei nu fac grevă generală, nu protestează, nici nu votează, deci nu contează în ecuația acaparării puterii. Eroii tac. De aceea, sunt uitați atât de ușor. Prea târziu este salutul coșciugului acoperit de un steag tricolor, la tragerea salvelor de onor, inutile sunt coroanele și jerbele de flori, dacă nu am știut să-i respectăm în viață.
Stimați colegi, să cinstim memoria eroilor neamului, prin faptele noastre, elaborând și votând legi în interesul țării și al poporului român, legi date cu frică de Dumnezeu și cu grijă față de semenii noștri!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu