miercuri, 15 februarie 2012

Spitalele din orașele stațiuni turistice nu trebuie desființate


S-a început reforma în sistemul sanitar, în stilul specific actualei guvernări, eliminând unități medicale, fără o logică anume și fără a se ține seama de interesul cetățeanului. Este însă o mare greșeală să se desființeze spitalele din orașele stațiuni, care sunt un element esențial în dezvoltarea tratamentelor balneo-climaterice, cu specificul fiecăruia în parte, și care sunt interconectate cu dezvoltarea turismului, dând o altă dimensiune evoluției acestor localități.
Considerăm un lucru benefic ca aceste unități sanitare să fie afiliate spitalelor județene sau unui alt spital acreditat pe specificul afecțiunii care se tratează în stațiunea respectivă.
Solicităm ministerelor implicate, respectiv Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Administrației și Internelor, să reexamineze această situație din stațiunile balneo-climaterice și să legalizeze printr-o hotărâre de guvern funcționarea acestor unități sanitare.
În Colegiul nr. 9 din județul Timiș avem stațiunea balneară Buziaș, care prin specificul ei este unică în țară, iar menținerea unității sanitare în forma propusă (ca unitate de tratament afiliată unui spitalal acreditat) este esențială în dezvoltarea stațiunii, a turismului din zona de vest a țări și chiar la scară națională, localitatea fiind un punct de atracție pentru turiști din țară și străinătate.
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu