miercuri, 15 februarie 2012

Asumarea guvernamentală a unor legi controversate în Săptămâna Paștelui –o profanare a credinței noastre strămoșești


Suntem în preajma Sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Acum e perioada anului în care cu toții trebuie să ne pregătim, în liniște și pace sufletească, pentru a primi mesajul sfânt al Învierii. Săptămâna Mare, denumită și Săptămâna Patimilor, are o încărcătură spirituală puternică în viața și în activitatea adevăraților creștini.
Din păcate, în Parlamentul României, acest fapt nu s-a observat, deoarece, contrar perceptelor creștine, Guvernul și-a asumat în Parlament două legi atât de controversate chiar în această săptămână binecuvântată: Legea plafonării salariilor în învățământ și Legea privind Codul Dialogului Social.
Prin ceea ce întreprind, actualii guvernanți sfidează nu numai Parlamentul României și democrația, ci pângăresc înseși credința și obiceiurile noastre.
Deși puteau să-și asume responsabilitatea legilor înainte sau după Sărbătoarea Paștelui, au făcut-o acum, sfidând oameni, legi, tradiția și chiar bunul simț. Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla, dacă unii dintre parlamentarii actualului arc guvernamental n-ar fi acceptat compromisuri fără precedent, ce au dus la nerespectarea legilor țării, precum și la încălcarea jurământului de credință făcut.
Ce păcat că s-a pierdut, din nou, de către actuala guvernare, prilejul de a crea un cadru, o atmosferă de normalitate, de înțelepciune și de înțelegere a credinței poporului român, într-un moment special de peste an, cu adâncă încărcătură spirituală și emoțională! Știm că statele și națiunile puternice s-au format și dezvoltat acolo unde conducătorii au respectat credința și tradiția poporului, care au acționat ca un liant, ca un factor unificator și mobilizator în vremuri de restriște.
Stimați colegi, să oprim prin atitudinea și votul nostru aceste nelegiuiri comise de cei care ne conduc țara!
Și totuși, să nu uităm că e Săptămâna Mare și că se apropie Sfintele Paști! Fie ca Lumina divină a Sfintelor Sărbători să ne aducă înțelepciune, cumpătare, înțelegere și alinare, bucurie și bunăstare, iar rostirea creștinească “Hristos a înviat! să renască speranța noastră de mai bine!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu