miercuri, 15 februarie 2012

Genocid asupra poporului român, dictat de către guvernanți


Așa cum s-a speculat încă de la formularea declarației publice a domnului președinte, privind necesitatea impunerii măsurilor de scădere a veniturilor pensionarilor și bugetarilor, de curând s-a confirmat, printr-o expunere a directorului general al FMI, că decizia decimării unei bune părți a populației României se datorează, în exclusivitate, guvernării democrat-liberale. Tăierea pensiilor și salarilor a fost opțiunea și decizia acestora. FMI-ul, ca orice bancă, nu a  impus decât direcția de urmat, pentru mult așteptatul reviriment economic. Încadrarea în limita de deficit se putea realiza, fie prin scăderea cheltuielilor publice, fie prin creșterea fiscalității. Potrivit declarației șefului FMI, recomandarea creditorilor a înclinat spre protejarea celor vulnerabili, prin creșterea impozitării doar a veniturilor mari, printr-o cotă diferențiată. Guvernul român a fost însă foarte ferm: doresc scăderea în masă a pensiilor și salariilor, neglijând costul social. Până și străinii s-au dovedit mai umani și mai solidari cu poporul român, decât aleșii acestora. Chiar și optarea pentru soluția scăderii cheltuielilor publice, destul de extinsă și ofertantă, în sine, lăsa posibilitatea economisirii din alte surse. Dar nu, achizițiile publice inutile și nesimțite continuă, parcă cu și mai multă înverșunare, în paralel cu tăierea veniturilor, grăbindu-se să înhațe și ultimele fărâme care au mai rămas. Se scurg valori de neimaginat pe bunuri și servicii derizorii, având drept sursă o clientelă politică mafiotă, ahtiată după câștiguri nemeritate. Se spune că dacă înșeli statul, nu se pune, statul nefiind o entitate bine conturată, nonconcretă și vag determinată, dar statul este alcătuit din toți cei care acum plătesc neîntrebați neștiința și nesimțirea guvernanților.
Cazurile pensionarilor care trăiesc mai rău decât câinii străzii nu sunt izolate; sunt 4 milioane de pensionari foarte săraci în România. Cu venituri infime, deja nu își pot permite nici măcar pîinea cea de toate zilele. Medicamentele, hrana, îmbrăcămintea, serviciile sunt un lux pentru majoritatea dintre ei. Se hrănesc cu alimente stricate, aruncate la gunoi de către comercianții din piețe, se luptă cu câinii străzii pentru resturile din gunoaie și binecuvântează orice coajă de pâine. Sunt poate părinți, bunici, care nu au pe cineva să le întindă o mână de ajutor.
În aceste condiții, măsurile guvernanților noștri nu se mai pot numi măsuri de solidaritate socială, ci devin instrumente de eradicare în masă a celor slabi, bătrâni sau bolnavi; acte guvernamentale împotriva intereselor naționale, genocide ale zilelor noastre.
Mai rămâne și problema oportunității creditului de la FMI. Toate aceste costuri sociale ale angajării banilor străini sunt năucitoare. Dar ne întrebăm, oare pentru ce îndurăm toate acestea? Se vede undeva luminița de la capătul tunelului? Nici măcar. S-a vehiculat că acești bani vor da o gură bună de oxigen economiei, pieței bancare. Nu trebuie să fim observatori fini ai fenomenului economic, pentru a ne da seama că investiții nu s-au realizat, creditarea nu e deblocată. Rămâne aceeași problemă a volatilizării banului public. În plus, a consultat cineva categoriile cărora acum li se cere atât de ușor să se solidarizeze, să pună umărul la scoaterea din marasm a țării? Dacă nu, atunci să plătească cei care i-au cheltuit, și nu amărâții de pensionari și bugetari fără vină.
Dacă problema pensionarilor e evident, nici salariații din România nu stau pe roze. 20% din totalul salariaților au venitul sub 750 RON, 59% se află sub salariul mediu de 1.500 RON și doar 6% au peste 4.000 RON. De unde și de la cine să se mai taie, ca să mai și rămână pentru traiul de zi cu zi?
Este evident că așa-zisele măsuri de stopare a dezastrului nu fac obiectul niciunei gândiri sau analize strategice. De ce 25% și 15%? De ce nu 20% și 10% sau 30% și 20%? Niciun membru al guvernului nu poate răspunde, pentru că aceste cifre sunt roade ale dispoziției prezidențiale în fatidica zi a anunțului public, sau trase la sorți, date cu banul sau poate șoptite de faimosul consilier pe probleme ezoterice, după o consultare prealabilă a tărâmurilor nevăzute.
Așadar, vă invit, stimați colegi parlamentari, să descalificați acest guvern-paiață prin respingerea măsurilor criminale și votarea moțiunii de cenzură!

Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu