miercuri, 15 februarie 2012

Când zăpada înghite zeci de mii de oameni, conducerea portocalie speculează suferința, pentru mize personale sau de partid


Căderile masive de zăpadă din ultimele săptămâni au pus, ca de obicei, autoritățile în situația de a da din colț în colț, neputincioși. Autismul, indolența, chiar nesimțirea guvernanților portocalii, cu care ne-au obișnuit, se fac simțite și de această dată, aruncând România într-un mizer ev, de mult apus calendaristic.
Parada de zâmbete și pupături, care au accesorizat evenimentul învestirii noului Guvern de către Parlament, a fost cel puțin sinistră, în contextul în care zeci de mii de oameni erau îngropați de vii în propriile case, înghițite de nămeți. Victimele puteau să mai aștepte, căci Marea Zi, în care Noua Conducere vine la butoane trebuia marcată ceremonios. Mai mult, nenorocirea și spaima  atâtor români nu l-au impresionat suficient pe președintele nostru, încât să renunțe la un week-end relaxant la munte.
Ca de obicei, vinovații sunt alții: Dumnezeu, criza, meteorologii, chiar și sinistrații, care sunt diagnosticați de noii unși de la Guvern cu Sindrom Acut de Puturoșenie. Mădularele anchilozate și ruginite ale autorităților se mișcă greu și fără eficiență, chiar dacă capii s-au înnoit. Ba, ca să mai ascundă din gunoi sub preș, mai falsifică din rapoarte, ca să nu pară beleaua atât de mare sau prezintă problemele ca fiind rezolvate, în comunități în care echipele de salvare nici n-au pus piciorul.
La fel cum știm, localitățile conduse portocaliu au norocul de a primi ajutor cu prioritate, de a beneficia de disponibilizarea echipelor de intervenție cu promtitudine, pe când celelalte sunt lăsate la mila societății civile sau a unor suflete caritabile, care dispun și de potențial de a face ceva pentru semenii lor.
Până atunci bătrâni, femei, copii stau prizonieri sub tone de zăpadă, victime colaterale ale unei conduceri alterate de la cap, până la coadă.
Prefecții portocali au găsit acum momentul de a plăti polițele unor aleși locali potrivnici politic, refuzând, speculând, manipulând sau condiționând sprijinul acordat oamenilor în suferință, pentru mize personale sau de partid.
De Codul Roșu, care implică mobilizarea unor forțe și resurse financiare suplimentare pentru salvarea sinistraților, fug ca dracul de tămâie, fiindcă știu că Fondul de Rezervă la dispoziția Primului-Ministru, care trebuia angajat în situații de urgență și  calamități, a fost cheltuit deja pentru ”premierea” unor primari portocalii cu coroniță.
Stimați parlamentari, dincolo de toate, mesajele Președintelui țării și ale clicii sale sunt halucinante. În aceste situații tragice pentru România, se ocupă de analiza sintactico-morfologică a discursului Președintelui PSD din Parlament, la învestirea noului Guvern, sucind, asociind și punând vorbe în gură reprezentantului nostru, doar, doar vor reuși să dezbine și să cucerească. Ba chiar, ca niște fecioare ingenue, ”cu toată candoarea și naivitatea”, au mărturisit că multiple puncte din viziunea președintelui Ponta le-ar pica bine, și, deci, asta înseamnă că e momentul să ne luăm de mâini (PSD și PDL) și să facem hora. Cât de emoționant! Cum se mai pricep să răstălmăcească, ca să semene vrajbă și să arunce în derizoriu un mesaj clar și evident! PSD face parte din Alianța USL și nu dorește să se alieze cu un partid care s-a sinucis politic, tocmai pentru că nu a respectat și nu a pus în fapt niciunul dintre cele cincisprezece puncte enumerate de Victor Ponta, în cei atâția ani de guvernare, pe care i-au avut la dipoziție. Pentru oricine are un dram de minte, este evident jocul lor de a semăna discordia, în mod josnic și ieftin. Tocmai pentru că sunt atât de jos în preferințele cetățenilor și fără speranță de a urca vreodată, s-au gândit să tragă după ei și pe cei care li se opun, pentru a atenua decalajul imens și pentru a câștiga teren. Acest tertipuri sunt de înțeles pentru cineva care e disperat și fără soluții constructive și trebuiesc privite ca ultimele agonii ale unor muribunzi, cărora le scuzăm astfel mizeria la care s-au coborât.
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu