miercuri, 15 februarie 2012

Credința în Dumnezeu e astăzi doar o formalitate, ușor călcătă în picioare


În interiorul Instituției Parlamentului României, reprezentantă a unui popor majoritar creștin, din nefericire, se întâmplă tot mai des să fie propuse, susținute și votate legi, care contravin flagrant principiilor și fundamentelor Bibliei și ale Bisericii Creștine. Acest lucru ne demonstrează că cei responsabili, ori nu cunosc conținutul Bibliei, ori, în cunoștință de cauză, aleg să nu trăiască după preceptele și morala creștină, ori poate că nu le pasă de consecințele actelor pe care le săvârșesc.
Prin faptele politice și personale, parlamentarul român trebuie să fie un model pentru societate, dar și un protector și un garant al respectării drepturilor și libertăților cetățenești, având Biblia ca diriguitor.
La învestirea în funcție, prin ceremonia jurământului de credință, parlamentarul, cu mâna pe Cartea Sfântă, petcetluiește un legământ cu Dumnezeu, prin care făgăduiește devotament față de țară și popor, pe toată durata mandatului pe care îl exercită, întărind la sfârșit: ,,Așa să îmi ajute Dumnezeu”.
Ce ar trebui să se întâmple atunci când alesul pune în balanță promisiunea față de Dumnezeu și popor cu datoria față de furnizorii de beneficii, iar talerele se înclină în favoarea celor din urmă? În acest caz, individul, ales sau nu, se descalifică, atât ca om, cât și ca bun creștin și trece în tagma impostorilor.
Într-adevăr, există liberul arbitru, așa cum l-a lăsat și Dumnezeu, care ne permite să alegem între bine și rău, între adevăr și minciună, dar aceste alegeri sunt strict personale, implică conștiința proprie și nu trebuie lăsate să aibă un impact negativ extins. Împinse dincolo de propria persoană înseamnă abuz, pot avea efecte devastatoare la nivelul etosului colectiv și trebuie să se pedepsească, nu numai de legile divine, ci și de cele pământești.
Dacă facem referire la fariseismul, sperjurul, trădarea și oportunismul clasei politice, regula trebuie să se respecte cu celeritate și să fie aplicată cu maximă severitate, fiind vorba de lideri, formatori de opinie, cu expunere publică, care  trasează direcții, trenduri, principii, iar faptele lor au impact la nivel național sau chiar extern.
IPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului, în preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului 2010, cu puțin timp înainte de moarte,  afirma: ,,Biblia din Parlament ar trebui să existe nu doar ca obiect în fața căruia demnitarii își depun juramântul, ci și ca îndreptar pentru legile pe care aceștia le plănuiesc, le votează și le promulgă. Dacă ei ar deschide Biblia numai câteva pagini, atunci în țara noastră nu ar mai exista acte normative menite să legifereze sau să permită … atâtea căi deschise spre dezintegrarea familiei și disoluția societății. E inadmisibil să juri cu mâna pe Biblie și să faci legi împotriva Bibliei!
Aleșii produși ai unor conjucturi electorale, slugile sau marionetele dezarticulate, implantate ca roboți de manevră, nu pot fi devotați interesului public, căci nu mai au nici măcar acest liber-arbitru primordial: ,, Nu poți sluji la doi stăpâni” sau, cu alte cuvinte: ,,Nu poți să mergi cu Dumnezeu și să alergi cu diavolul”. Ei s-au poziționat, înainte de a fi în postura de a alege tabăra și acum punctează pentru stăpâni.
Stimați parlamentari, pe de o parte, deputatul, în calitate de ales al poporului, nu trebuie să uite că datoria sa principală este de a reprezenta interesele alegătorilor. Pe de altă parte, prin ritualul jurământului depus la învestirea în funcția publică, datoria este întărită printr-un legământ făcut cu Dumnezeu, care nu lasă loc de abateri, excepții, derogări. Ne aflăm aici, iar obligația noastră este de a adopta legi bune, cu grijă față de oameni și respect față de Dumnezeu, iar cei care nu se supun acestor principii sunt trădători, fără echivoc.
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu