miercuri, 15 februarie 2012

Dictonul ”Cei ce seamănă vânt culeg furtună” ilustrează perfect situația actualei guvernări


Bilanțul protestelor ultimelor zile este fără precedent în România, eliberată de sub jugul comunist de mai bine de 20 de ani.
Abuzurile puterii, corupția, deturnările și însușirile frauduloase ale banilor statului, sărăcia, umilința, îngrădirea accesului la oportunități, servicii și bunuri publice, tupeul și ipocrizia puterii au sporit de la o zi la alta, cumulându-se într-un abces enorm, care în cele din urmă a explodat cu zgomot. Mizeriile și nesimțirea care li s-au servit românilor la supraporție au fost atât de numeroase, încât nu au mai putut fi îndesate în tolba-portofoliu a realizărilor portocalii, fără ca aceasta să crape, lăsând toxinele să se împrăștie în voie.
Era de așteptat ca acest popor să se trezească și să spună, în cele din urmă: ”destul, până aici!”, unor conducători, care au crezut că ne pot mâna cu bățul de la spate, ca pe niște vite duse la sacrificare. Și-au făcut-o cu mâna lor și fiecare pasăre pe limba ei piere. A venit momentul scadenței. Până și cei care la alegerile anterioare au votat portocaliu, acum strigă în gura mare ”Schimbare și demisie!”. Poporul român a ajuns la un grad de toleranță zero pentru minciună și furt, în rândul structurilor de conducere ale țării.
Bătrâni, tineri, salariați, părinți, copii mici înfruntă frigul iernii zile de-a rândul, pentru a-și striga nemulțumirile față  de o putere coruptă, care nu mai are ce căuta în fruntea obștei. Tăcerea capilor  atâtea zile la rând ne demonstrează însă că nu sunt pregătiți să scape ciolanul de la gură, cu toată antipatia maselor, inclusiv a celor care până acum i-au susținut. Mari consumatori de băi de mulțime pe vremuri, acum și-au băgat capul la cutie și încearcă intimidarea și dezbinarea vocilor care îi hulesc, în speranța că sfârșitul nu le e chiar atât de aproape. Prăbușiți în sondaje la sub 10%, n-au nici măcar acum decența să recunoască că nu mai reprezintă o forță pe ișicherul politic și că ar trebui să lase locul celor care au susținerea poporului.
Se prefac că nu se întâmplă nimic important și că toate manifestările de opoziție din majoritatea orașelor țării sunt doar izbucniri huliganice, care trebuiesc înăbușite în forță, fiindcă subminează autoritatea de stat. Cei care până acum câteva zile fluturau în fața Parlamentului și a poporului asumări de legi de maximă importanță pentru țară și dictau comasarea alegerilor, cu aroganță și nepăsare, de parcă nimeni și nimic nu îi mai putea clinti de pe tronurile de stăpâni, acum ne cer puțintică răbdare, mimează grija pentru soarta nostră și se erijează în salvatori și pacificatori.
Stimați parlamentari, cei ce seamănă vânt culeg furtună. Într-adevăr, condamnăm actele de violență și vandalism, care au umbrit manifestările de protest pașnice și civilizate din întreaga țară. Cerem o delimitarea clară a autorităților între huliganism și decență, și intervenția responsabilă pentru normalizarea situației, fără a aduce prejudicii oamenilor de bună-credință, care au ieșit pe străzi pentru a-și striga în mod civilizat și democratic păsurile! Ne alăturăm protestelor îndreptățite și legale ale populației, ajunsă la saturație și cerem demisia de la guvernare a unei alianțe care nu mai e reprezentativă pentru majoritea cetățenilor, precum și organizarea alegerilor anticipate!
Glasul poporului spune STOP minciunii, abuzurilor și corupției; NU Dictaturii portocalii, iar voința lui trebuie să fie lege!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu