miercuri, 15 februarie 2012

Protestul opoziției, la nivel parlamentar, este o necesitate și nu un lux, în actuala conjunctură socio-politică


Deși alegerile uninominale au generat o anumită structurare a Parlamentului, care ar fi trebuit să reflecte votul dat de alegători, prin constituirea UNPR, pepiniera în care puterea își atrăgea și îngrășa masă de manevră proaspătă, acest echilibru s-a destrămat, creând o majoritate toxică și demolând odată cu ea și iluzia reprezentării corecte a cetățenilor.
Profitând de aceste atuuri artificiale și forțate, reprezentanții arcului guvernamental au trecut cele mai nocive legi pentru țară și popor, spre folosul lor și a unor grupuri de interese oculte.
După 3 ani de încercări eșuate ale noastre, ale opoziției, de a dezbate corect și eficient proiectele de lege și de a trece amendamentele, am realizat că în Parlamentul României nu se mai acceptă dialogul, nici opiniile contrare puterii, cheia democrației, într-o instituție democratică supremă, dintr-o țară democratică.
De aceea, opoziția a încercat diferite forme de proteste, pentru a atrage atenție tuturor asupra pericolului pierderii unui dar câștigat atât de greu și cu atâtea sacrificii.
Protestele populației și ale societății civile, care au culminat cu demonstrațiile din ianuarie-februarie 2012, în care mesajul clar și răspicat cere imperativ demisia Președintelui, a Guvernului și alegeri aniticipate, nu ne-au lăsat loc de șovăială, nouă, celor din opoziție, mai ales că procentul de popularitate scăzut al Președintelui, Parlamentului și Guvernului face ca orice măsură luată de aceste instituții să fie ilegitimă. Ca reprezentanți ai celuilalt taler al balanței, aveam obligația de a ține seama de voința poporului, de a-i sprijini și de a capta și dirija vocile lor spre forurile naționale și internaționale, care pot și trebuie să ia atitudine în astfel de cazuri de abuzuri la nivel de vârf.
Pentru toate acestea, începând cu data de 1 februarie, USL a hotărât suspendarea din activitatea plenului Parlamentului a grupului opoziției, pentru a atrage atenția opiniei publice naționale și internaționale că democrația nu mai funcționează în România.
Din păcate, Guvernul și partidele arcului guvernamental nu au înțeles mesajul, minimalizând și ridiculizând această formă de protest, replicând că: ”nu e nicio problemă, Parlamentul poate funcționa și fără opoziție”. Numai că nu e chiar așa: Instituția Parlamentului nu mai e ograda celor de la putere, în care ei pot impune jocul discreționar, iar retragerea din plen a opoziției nu e o ”grevă de lux”, ci o măsură extremă de protest, care se alătură celei a străzii, pentru a semnala dezaprobarea generală și retragerea  susținerii mandatelor celor din fruntea țării.
Sub presiunea maselor, cei care încă ne mai conduc au hotărât să ne dea mielul spre tăiere – BOC și Guvernul său, în speranța că furia străzii va fi orbită de ”măreția” sacrificiului și se va potoli, iar ei vor câștiga timp prețios pentru a-și desăvârși matrapazlâcurile. Intenția de continuare a practicilor de manipulare și parazitare este evidentă și din felul cum intenționează să constituie noul guvern, din persoanele propuse, care fac parte din aceeași tagmă a camarilei portocalii aservite, care știu să aprecieze și să răsplătească pe măsură un os gras care li se oferă, lingând mâna stăpânului.
Facem apel la adevărații aleși ai românilor, ca prin votul lor să nu dea girul unui astfel de guvern și într-un final, prin proceduri constituționale, să sprijine organizarea alegerilor anticipate, singurele care mai pot reda voința poporului, în ceea ce privește conducerea acestei țări, și atributul de țară liberă și democratică!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu