miercuri, 15 februarie 2012

Campania de discreditare a angajaților MAI se continuă, așa cum ne-am așteptat, cu un nou val de disponibilizări


Noi disponibilizări în sistemul bugetar sunt puse pe tapet de către Guvernul Boc, sub același pretext uzat al ,,adâncirii efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar”.
De data aceasta este vizat Ministerul Administrației și Internelor, cu o ,,promisiune” de 10.000 de angajați disponibilizați în următoarele două luni. Guvernul a avizat începerea concedierilor și amânarea procedurilor de încadrare în unitățile MAI a tinerilor absolvenți ai școlilor de poliție.
Se argumentează că, în lipsa unor noi măsuri de restructurare, există riscul de a nu mai fi plătite integral salariile celor angajați în MAI; mai exact, se estimează o reducere cu 30% a veniturilor.
Într-adevăr, la nivelul întregului aparat bugetar, dar și în mediul privat, este nevoie de personal competent, o strategie bine pusă la punct și o administrare inteligentă a costurilor.
Dar, ce te faci când, în însăși structura centrală a Ministerului, sunt încadrate persoane cu venituri aproape duble față de salariul Ministrului (este vorba despre pozițiile de secretar de stat, secretar general adjunct și șefi de departamente), iar ministrul s-a înconjurat de un număr impresionant de 10 consilieri, toți beneficiind de venituri substanțiale? Bineînțeles, cedează veriga slabă. Nu rămâne decât să tai salariile bieților polițiști, jandarmi, pompieri, care o duc de azi pe mâine cu 10 milioane sau, și mai rău, să-i scoți complet din peisaj.
Ar fi binevenită și o restructurare în acest sector, dar făcută cu cei care nu au cunoștințe, aptitudini și abilități reale pentru aceste profesii și aleg acest domeniu în virtutea unei inspirații de moment, sunt împinși de la spate de ,,pile și relații” sau nu pot accesa un alt loc de muncă, la un oarecare moment de timp, potrivit studiilor pe care le-au efectuat. Absolvenții de Academie de Poliție, adevărații specialiști, trebuie să poată să-și ocupe și să-și păstreze posturile care li se cuvin de drept, le merită și pentru care statul a investit bani și resurse umane pentru formare profesională. Ca de obicei, așa cum ne-au obișnuit, cei cu expertiză și experiență reală la locul de muncă, adică tocmai cei care nu au spatele acoperit, vor suferi de pe urma măsurilor de restructurare impuse, iar armata de umplutură își va găsi noi foi de plimbat și cafele de servit, care să le justifice absența de pe lista disponibilizaților.  
Pentru a sublinia caracterul de urgență al măsurilor, bineînțeles, că anunțul a fost asezonat, ca și alte dăți, cu remarce defăimătoare la adresa acestor categorii vizate, polițiștii, jandarmii și pompierii. Potrivit oficialilor responsabili de aceste decizii, ,,polițistul nu stă în stradă, ci se ascunde la birou”, ,,sunt corupți”, ,, mână în mână cu infractorii”, ,,se calcă pe picioare unii pe alții”, ,,apără clanurile mafiote”, ,,sunt indisciplinați, lipsiți de respect pentru șefii ierarhici”, chiar ,,bat cu pumnul în masă” în fața superiorilor.
Sămânța de vrajbă sădită de cei de sus în mintea tuturor ne face, și pe noi, să aruncăm cu ușurință cu noroi în semenii noștri, uitând că securea este ridicată și deasupra capetelor noastre. Impulsului lansat de putere se propagă pe verticală. Oricine poate jura că angajații de la Administrație și Interne sunt bătuți în cap, leneși, se îngrașă pe banii statului, dorm în mașini în timpul serviciului, iau mită.
Aceeași strategie de discreditare s-a folosit în relația cu parlamentarii opoziției, profesorii, medicii, funcționarii publici, pensionarii, militarii, mamele etc. Pe principiul ,,dezbină și cucerește”, mesajele democrat-liberale aproape își ating scopul: acela de a ne spăla creierele și a ne implanta mesajul că fac un lucru bun și că, oricum, în țara aceasta, cu excepția acoliților și lustruitorilor lor de pantofi, nimeni nu mai are loc.
Stimați colegi, vă rog să luăm atitudine împotriva accentuării accestei stări de boală în țara noastră, care permite înrădăcinarea unor practici părtinitoare, manipulatoare și discreditative, potrivit cărora, sub pretextul modernizării statului, Guvernul mătură podeaua, dar lasă gunoiul împrăștiat!

Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu