miercuri, 15 februarie 2012

Proiectul de schimbare a Constituției și aservirea sa celor însetați de putere


Schimbarea Constituției devine acum noua diversiune a democrat-liberalilor, care este scoasă la rampă, pentru deturnarea atenției opiniei publice de la proasta guvernare a României. Se face uzanță de acest tertip, pentru ca oamenii de rând să uite problemele crâncene cu care se confruntă, în contextul generat de actuala putere și pentru a recâștiga acel capital electoral, ușor de manipulat prin gesturi politice și discursuri superficiale.
Schimbarea Constituției nu își va produce efectele în această legislatură, dar “rezolvă” pentru viitor neajunsurile cu care s-a confruntat instituția prezidențială în ultimii ani, prin încadrarea Președintelui Jucător în litera legii supreme. Se dorește ca toate frustrările, temerile, limitările actualului șef al statului să aibă rezolvare în noua Constituție.
Rezultatele Referendumului privind Parlamentul Unicameral, asociat campaniei prezidențiale, prin altă strategie de manipulare a populației, sunt acum scoase ca un as din mânecă, pentru a servi intereselor puterii, care se joacă în mod continuu cu mintea și cu viețile oamenilor de rând.
Nu există niciun motiv care să dea un caracter de urgență modificării Constituției, în actuala legislatură. Acest demers se subsumează acțiunilor în favoarea intereselor de partid și de grup ale actualei puteri și fac pasul de la o republică semi-prezidențială la una prezidențială, de sorginte dictatorială.
Mai mult, această inițiativă conține și prevederi îngrijorătoare: pentru integritatea teritorială a țării noastre, prin aceea că o nouă împărțire administrativ-teritorială se va putea decreta prin lege, deci va ajunge la cheremul asumării Guvernului; pentru integritatea morală și individuală a cetățeanului, prin eliminarea prezumării caracterului licit al averii; trecerea la parlamentul unicameral, cu o mult mai mare posibilitate de subordonare sau de dominare a sa de către forţa politică, care deţine majoritatea sau de executiv, fapt ce ar putea crea premisele instaurării despotismului sau chiar a dictaturii, cu o calitate şi consistență a actului legislativ diminuată și cu o reprezentare nu prea fidelă a voinţei poporului, datorită numărului redus al membrilor săi, care îi conferă un caracter restrictiv, limitativ. Puterii judecătorești i se vor elimina prerogativele privind pronunțarea asupra actelor care privesc politicile fiscale şi bugetare ale statului, care nu vor mai putea fi atacate în contencios administrativ. În temeiul acestor prerogative ale instanțelor de judecată, angajaţi din toate domeniile au contestat în contencios administrativ deciziile care vizau reducarea salariilor sau eliminarea unor prime şi sporuri.
Prin proiectul nostru, al USL, propunem diminuarea numărului de parlamentari, cu păstrarea celor două camere, alegerea parlamentarilor printr-un singur tur de scrutin și interzicerea migrației politice, care a fabricat soldați-mutant în slujba puterii. În același timp, avem în vedere întărirea drepturilor și libertăților cetățenești și a garanțiilor respectării acestora, prevederi încălcate și eludate constant de actuala guvernare.
Stimați colegi, să nu ne lăsăm înșelați de aceste inițiative abile de monopolizare a atenției publice, care dovedesc doar disprețul față de popor, față de aleșii săi, față de instituțiile care ar trebui să-i apere drepturile și libertățile și față de Constituție, suprema lege în stat, pe care puterea dorește să o muleze intereselor sale!

Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu