miercuri, 22 februarie 2012

”Translatorul PDL-ist” interpretează după bunul plac mesajele străzii: în loc să plece ei de la guvernare, mai bine gonesc opoziția din Parlament


Constituția României, în Art. 61, Alin. 1, prevede că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării.
Din felul în care funcționează Parlamentul, din calitatea dezbaterilor, transpare stadiul democrației într-un stat de drept. Respectarea Constituției, a legilor și regulamentelor este esențială pentru funcționarea corectă a acestei instituții.
Conducerea Camerei Deputaților, prin toate mecanismele legiuitoare pe care le are la dispoziție, trebuie să vegheze la buna funcționare și la prestigiul Parlamentului României. Din păcate, în legislatura 2008-2012, acest deziderat nu s-a înfăptuit. Am asistat la un atac furibund de denigrare a Parlamentului, atât din exterior, cât și din interior. Deși Președinția și Conducerea Camerei erau în fruntea acestei campanii negative, erau conștienți de importanța sa ca instituție, și totuși, contrar Constituției și bunului simț, și-au creat un partener cal troian, un partid fantomă, UNPR, cu scopul de a săpa și nărui din interior cel mai înalt for legislativ. Deși nu a participat la alegeri, nefiind regăsit pe buletinele de vot, a devenit partid parlamentar, nerespectându-se astfel votul cetățenilor.
De aici încolo, buna funcționare a Parlamentului României a fost compromisă. Încălcările legii au devenit o obișnuință, iar interesele majore ale poporului au fost lăsate la o parte.
O țintă importantă pentru actuala putere a devenit denigrarea opoziției și încercarea de înlăturare a acesteia de la dezbaterile parlamentare, prin mijloace josnice. Prin diverse forme de protest, opoziția a încercat să evidențieze încălcarea democrației, lipsa dezbaterilor în Parlament, abaterea de la focusarea pe apărarea drepturilor și intereselor cetățenilor.
Puterea s-a prefăcut că nu înțelege însă protestul opoziției și a luat o poziție incalificabilă, retezând orice dialog constructiv de reconciliere.
În stradă, oamenii strigau ”Jos, puterea!, Jos, Băsescu!, Alegeri anticipate!” și alte nemulțumiri, însă ”translatorul PDL-ist” a îngroșat obrazul și s-a făcut surd de ambele urechi, traducând cu nonșalanță că, în loc să plece ei de la guvernare, mai bine gonesc opoziția și rămân singuri în Parlament.
După instalarea Guvernului Ungureanu, când se întrezărea revenirea opoziției în plen, atitudinea iresponsabilo-ludico-de prost gust a conducerii Camerei risipește această speranță a unui dialog real și eficient între cele două forțe.
Stimați colegi, să găsim împreună o cale de deblocare a acestei situații! Să nu ne lăsăm împinși în continuare de interesele acelora, care au drept scop denigrarea țării, a statului și instituțiilor sale, învrăjbind și manipulând fără preget opinia publică.
Trebuie să punem punct acestor grupuri de interese, care denigrează și umbresc continuu activitatea noastră! Să ne străduim să împlinim toate acestea, măcar acum la sfârșit de mandat, în penultima sesiune a acestui Parlament!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu