miercuri, 15 februarie 2012

Votul moţiunii de cenzură va denunţa entităţile de carton ale Parlamentului României


Vineri, 11 iunie, am avut o ultimă întâlnire cu cetăţenii şi reprezentanţii sindicali ai judeţului Timiş, înainte de marea zi a dezbaterii moţiunii în Parlament. Mărturisesc că de puţine ori am fost martorul manifestării unor poziţii atât de unitare şi atât de categorice, ca lobby în sprijinul moţiunii de cenzură. Au rugat să transmit colegilor parlamentari din întreaga ţară că voinţa unanimă a milioane de oameni este pentru moţiune, pentru căderea guvernului şi împotriva măsurilor draconice de căsăpire a maselor.
De asemenea, ei ne reamintesc că suntem trimişi aici ca reprezentanţi ai lor, ai poporului român şi trebuie să acţionăm, în consecinţă, în interesul şi în favoarea celor care ne-au votat. Pentru cei care intenţionează să se poziţioneze în tabăra opusă, aliniaţi direcţiei de partid la guvernare sau să facă un pas în lateral, mimând neutralitatea struţului, nu există nici iertare, nici cale de întoarcere.
În virtutea dreptului de a fi reprezentaţi în forurile centrale, cetăţenii sunt cei care ne-au ales, ne-au adus aici şi ne-au învestit cu onoranta puterea legislativă, pe care o exercităm, în consecinţă.
Partidele se succed mereu la guvernare. Dacă azi eşti sus, mâine cu uşurinţă poţi fi jos. Singura constantă rămâne interdependenţa între aleşi şi votanţi. Ei ne urcă, ei ne coboară. Niciunul nu poate răzbate fără celălalt. Dacă ne-au acordat votul de încredere, e de la sine înţeles că avem datoria să ţinem seama de cererile lor. Niciun interes personal sau de partid nu poate fi mai presus decât cel al cetăţeanului.
Votul uninominal ne creează şi o responsabilitate personală sporită în faţa votanţilor. Majoritatea au ales omul, şi nu partidul, ca altădată, în varianta alegerilor pe liste. Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra noastră, asupra poziţiei pe care o exprimăm la votarea moţiunii de cenzură şi a măsurilor dramatice ale guvernului. O poziţie contrară va fi sancţionată, cu certitudine, de cei care ne-au ales, de data aceasta ca entitate politică individuală şi nu filtrat, la adăpostul perdelei grupului politic de care aparţinem. Votul va fi asumat şi va fi contorizat în capitalul politic propriu al fiecăruia dintre noi. 
Un parlamentar care votează împotriva celor pe care îi reprezintă se autodenunţă ca o personalitate de hârtie, se autodizolvă moral şi etic din funcţie, rămânându-i varianta răscumpărării onoarei prin executarea sepuku-ului, a sinuciderii politice.
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu