miercuri, 15 februarie 2012

Învinovățirea întregii clase politice, o strategie de discreditare a tuturor instituțiilor democratice, de către guvernanți


Se pare că s-a ajuns la fundul sacului. Cu mâinile vânturând și ultimele rămășițe, preaonorații guvernanți se întreabă acum mirați, cine oare le-a putut găuri bunătatea de sac, doldora nu demult.
Și ca să rămână imaculați în ochii opiniei publice, ce altă opțiune mai bună puteau găsi, decât să arunce gunoiul în curtea vecinilor, în stilul caracteristic, spălându-se pe mâini de orice urmă de mizerie compromițătoare.
În discursul savant al celor de la putere, bugetul golit este acum opera parlamentarilor leneși, a funcționarilor publici corupți, a medicilor incompetenți, a profesorilor ineficienți și a pensionarilor nesimțiți.
Dezmățul bugetar e apanajul tuturor acestor categorii, mai puțin a lor, a guvernanților. În replici halucinante și grotești, spun că se poate trăi cu câțiva bănuți, o pâine la congelator, din care să se mănânce câteva firimituri în fiecare zi, și nimeni nu va muri astfel de foame. Aceasta e probabil transpunerea concretă a sloganului electoral „Să trăiți bine!”, pe care l-au asumat nu demult.
Strategia de denigrare are largi variațiuni și e aplicabilă tuturor categoriilor sociale, inclusiv clasa politică oponentă și instituțiile democratice ale statului, protectoare ale drepturilor și libertăților cetățenești. Toți sunt vinovați, mai puțin ei, care au luat toate măsurile dezastruoase pentru țară. După ce prin tactici de o corectitudine îndoielnică au reușit să creeze o majoritate în Parlament, acum încearcă să deturneze atenția și vina înspre bastionul celor care au  curajul de a-i înfrunta până la capăt. Acum duc o campanie acerbă de discreditare a parlamentarilor, reprezentanții poporului în forul legislativ.
Se vehiculează idei cum că deputații, în speță, ar dispune discreționar de sume consistente, în afara retribuției directe, a îndemnizației; de sume cheltuite ilegal pe transport, cazare și deplasări în delegații, deși programul de activitate și bugetul sunt aprobate de conducerea Camerei Deputaților.
Cheltuielile de transport sunt diferențiate, în funcție de colegiile reprezentate, aflate la distanțe variabile față de capitală. În acord cu principiul reprezentativității teritoriale, fiecare zonă a țării are un trimis în Parlament, fie că e la 10 sau 500 km de București.
Activitățile de reprezentare la nivel înalt, pe plan internațional, sunt privite și interpretate, în mod tendențios, ca mijloace de relaxare de lux. Delegațiile parlamentare sunt stabilite însă în conformitate cu programul Camerei, în baza relațiilor de parteneriat cu celelalte organisme legislative din lume și se constituie ca o sarcină de serviciu a deputatului.
Cazarea deputaților în București este hotărâtă și negociată de către conducerea Camerei, și nu rămâne la liberul arbitru a beneficiarului.
Neluarea unei poziții de către conducere poate avea o explicație în faptul că și aceasta este complice la ampla acțiune de discreditare a acestei instituții, un pas important în procesul de instaurare a dictaturii prezidențiale. Din păcate, această inacțiune nu va dovedi decât ineficiența și incapacitatea celor care trebuie să ne coordoneze, aserviți unoi regim autoritar extrem, care își urmărește interesul – acela de acapara toată puterea din stat.
Ca parte a acestui întreg, instituția supremă reprezentativă a poporului român și unica autoritate legiuitoare a României, ultimul resort în apărarea democrației, toți parlamentarii, precum și conducerea Camerei Deputaților trebuie să facem front comun pentru apărarea imaginii acestei instituții, explicând ce trebuie explicat, îndreptând ce trebuie îndreptat și sancționând ce trebuie sancționat!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu