miercuri, 15 februarie 2012

Promisiuni neonorate în sfera arieratelor statului


Promisiunile ce se fac între oameni pot aduce bucurie, mulțumire, atunci când au sens pozitiv și se împlinesc sau pot să creeze dezamăgiri, atunci când se dau deoparte, se uită sau se încalcă.
Dezamăgiri mari au generat promisiunile pentru o viață mai bună făcute poporului român de actualii guvernanți, care nu s-au realizat și, se pare, că nici nu există intenția de a fi respectate vreodată.
Una dintre aceste promisiuni neîmplinite a fost plata arieratelor. Această măsură ar fi fost un prim pas spre rezolvarea crizei, spre relansarea economică. Ar fi salvat multe societăți comerciale, care, în lipsa banilor pe care trebuiau să îi primească de la stat pentru lucrări executate, recepționate și facturate, au intrat în faliment, pierzându-se astfel locuri de muncă, taxe și impozite, ce s-ar fi putut întoarce din nou la bugetul de stat.
Acest lucru nu s-a întâmplat. Deși s-au făcut multe promisiuni, de către Guvern, inclusiv reprezentanții FMI, datoriile statului către societățile comerciale și administrațiile publice locale nu au fost onorate.
Din discuțiile avute cu primarii localităților din Colegiul nr. 9 Timiș, rezultă că neplata lucrărilor executate pe diferite proiecte produce mari dificultăți firmelor furnizoare, iar nefinalizarea lucrărilor conform graficelor de timp va conduce la degradarea obiectivelor realizate în diverse stadii, precum și la creșterea costurilor acestor investiții.
În loc să se facă eforturi pentru achitarea acestor datorii, actualul Guvern deschide noi lucrări pentru clientela politică, inventând și derulând noi proiecte pentru administrațiile cu conducere PDL.
Mai târziu sau mai devreme, aceste ilegalități vor fi dovedite, iar cei implicați vor răspunde, dar, din păcate, firmele intrate în faliment, locurile de muncă pierdute, resursele ce ar fi revenit bugetului de stat nu mai pot fi recuperate.
Domnilor guvernanți, treziți-vă, chiar și în cel de-al doisprezecelea ceas, și remediați aceste erori extrem de grave, care ne adâncesc și mai mult în prăpastia crizei !

Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu