miercuri, 15 februarie 2012

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,


”În care te-adânciră barbarii de tirani! / Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte, / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!


Mesajul energic şi mobilizator pe care-l conţine imnul nostru naţional a unit românii şi le-a insuflat curaj în momente cruciale a trecutului acestei ţări. Ne confruntăm acum cu un astfel de episod, fără precedent în istoria democraţiei din România.
Puterea a coborât „mai jos” decât termenul „mai jos” poate suporta.
Practicienii tehnicilor de manipulare ştiu că un scandal care te afectează direct poate trece în plan secundar, dacă lansezi un alt scandal, care să distragă atenţia. De asemenea, o minciună repetată, în mod constant, se poate ridica la rang de adevăr.
Concret, democrat-liberalii au fraudat votul unei legi organice, în văzul întregii lumi, cu implicaţii negative uriaşe asupra poporului român şi, în loc să recunoască greşeala şi să încerce să o corecteze, în frunte cu şeful statului creează diversiuni pentru a abate oprobriul public, pentru a atrage în marasmul în care băltesc şi pe ceilalţi colegi, membrii ai opoziţiei. Fură, mint şi înşeală şi cred că dacă împroaşcă cu noroi şi pe cei care au rămas imaculaţi în acest scandal, mizeria lor parcă nu mai e atât de neagră, iar contrastul nu mai există şi nu-i mai scoate în evidenţă. Numai că nu toţi suntem o apă şi un pământ, fie că doresc sau nu să recunoască asta.
PSD nu poate fi pus în aceeaşi oală cu trădătorii. Alături de colegii mei social-democraţi şi conservatori am susţinut, atât public, cât şi în comisia de specialitate, cu o poziţie fermă şi constantă, menţinerea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, neegalizarea vârstei de pensionare a femeilor şi bărbaţilor şi diminuarea sancţiunilor pentru pensiile anticipate. Toate aceste solicitări au fost explicate şi susţinute cu argumente în Comisia de Muncă şi Protecţie Socială. Parlamentarii puterii au votat alături de noi în comisie, pentru aprobarea acestor măsuri. Raportul a fost favorabil acestor amendamente.
Din păcate, în plen, ca de atâtea alte ori, parlamentarii PDL nu şi-au mai păstrat votul şi s-au exprimat împotriva acestui raport.
Când s-a ajuns la votarea articolului 102, privitor la menţinerea punctului de pensie, PSD-ul a cerut apel nominal, pentru ca cetăţenii să poată vedea clar cine votează împotriva intereselor alegătorilor. Această cerere a fost respinsă, pe motiv că există vot electronic. Convinşi că reprezentanţii puterii doresc să fraudeze votul, în favoarea variantei avansate de Guvern, opoziţia a  decis să părăsească sala, în semn de protest şi, totodată, pentru a nu se realiza cvorumul. În mod normal, lucrările trebuiau suspendate, pentru că dezbaterile şi votul în plen ar fi fost neconstituţionale.
Acest fapt a fost sesizat de vorbitorii PSD+PC şi PNL la tribună. Sfidând orice reguli, parlamentarii democrat-liberali au reluat fără cvorum, fapt dovedit şi de înregistrările video şi sesizat în mass-media de preşedintele Victor Ponta.
Au adoptat legea pensiilor prin fraudă, în forma pe care o doreau, cu girul preşedintelui ţării, şi acum încearcă să spele creierii opiniei publice şi să arunce pisica în ograda vecinului. Au tăria de a minţi, de a contesta evidenţele, privindu-te în ochi şi spunându-ţi că ţi se pare, că nu ai văzut bine, că negrul e alb şi plopul face pere.
Mai mult, au ţesut o poveste halucinantă, uşor demontabilă, care spusă cu gura până la urechi şi mulţi decibeli sparţi în timpane ar trebui să intimideze şi să-i exonereze de răspunderea penală pe care şi-au atras-o.
Lucrurile sunt simple, pentru oricine ar fi avut o minimă curiozitate de a analiza scenariul hiperbolizant al decăderii opoziţiei la limita de jos a decenţei şi moralei pe scena politică, luând mită, pentru a face jocul puterii:
Reprezentanţii arcului guvernamental aveau majoritate în Parlament, deci nu aveau nevoie să negocieze nimic, pentru a-şi atinge scopurile.
Negocierea pe care o invocă, nici măcar nu avea cum să le fie favorabilă. Consecinţele plecării PSD din sală erau în detrimentul puterii: fie lipsa cvorumului plătită pe bani, fie adoptarea în ilegalitate a legii.
Alături de membrii opoziţiei, au părăsit sala şi colegii lor în arcul guvernamental, membrii UDMR şi o parte a PDL, fapt ce ar putea să-i implice, din nou, aberant, şi pe aceştia în trocul favorurilor „demascat” de domnişoara Anastase.
Sumele vehiculate a fi fost plimbate pe la nasul opoziţiei erau, dacă considerăm în bani vechi, ridicol de mici, raportate la numărul de primării, iar dacă erau în bani noi, astronomice, la capacitatea bugetului de astăzi, pe care îl plâng cu fiecare ocazie.
Majoritatea primăriilor din listă pe care ne-au fluturat-o aveau conducere PDL, ceea ce ar infirma din start o posibilă apetenţă a parlamentarilor PSD de a negocia, cu prioritate, în numele acestora.
Despre consiliera PSD, care ar fi negociat sumele, în numele partidului, se ştie că d-na Adriana Costescu a plecat din structurile PSD de 18 luni şi lucrează ca şefă a Departamentului de Studii Parlamentare şi Drept Comunitar, din cadrul Camerei Deputaţilor, deci, în prezent, aflându-se în subordinea stimatei domnişoare Anastase.
Mai mult, email-ul domniei sale este trimis la data de 17.09.2010, deci la 2 zile după votarea Legii unitare a Pensiilor în Parlament, şi conţine un simplu logo Gmail în antet, cu iz de „făcătură” sau, cel mult, corespondenţă personală, fără a se uzita domeniul şi serverul email a PSD-ului sau a Camerei Deputaţilor
Practicile şi povestirile murdare la care se dedau ne fac să ne întrebăm, de altfel, până unde sunt dispuşi să meargă, atunci când ochiul opiniei publice nu e aţintit, în mod evident, spre ei. Câte fac şi câte au mai făcut la adăpostul scutului de la Cotroceni. Aşa au acţionat în campaniile electorale, la voturi, în fruntea instituţiilor publice sau la tribuna Parlamentului, de la mic la mare, ridicând tupeul şi minciuna la rang de virtuţi.
E de datoria noastră, a parlamentarilor nepervertiţi să luăm o atitudine fermă împotriva celor care încearcă, aplicând aceste metode staliniste, în detrimentul poporului român şi a instituţiilor statului de drept, să dărâme ultima redută a democraţiei şi reprezentativităţii – Parlamentul României.

Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu