miercuri, 15 februarie 2012

,,Oile negre” ale PDL-ului cad pe capete, în speranța purificării imaginii partidului


Cazul mai nou mediatizat, al reţinerii de către DNA Timiş a directorului  coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Cornelia Corescu, şi a secretarului executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, aparent, pare că iese din tiparele mărcii PDL, care ne-a obișnuit, de când se lăfăie la putere, să-și apere susținătorii, cu o fervoare aproape irepresibilă.
Pe numele Corneliei Corescu a fost emis un mandat de arestare preventivă, iar complicele va fi cercetat în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea.
Conform DNA, cei doi acuzați i-au propus unui patron de firmă, aflat în ilegalitate, să doneze 10.000 de lei PDL-ului, în schimbul închiderii anchetei. Acesta a cotizat doar 1.000 de lei și a prezentat chitanţa d-nei Cornelia Corescu, care a dispus anularea anchetei, cu promisiunea că cel ajutat va depune ulterior și restul sumei de 9.000 lei. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, și s-a considerat că  partidul a fost tras pe sfoară, d-na Corescu s-a răzgândit și a cerut redeschiderea anchetei.
Pe numele Corneliei Corescu au mai fost formulate, în trecut, și alte acuzații, pentru luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor private. Unele procese deschise, datorită acestor abuzuri, nu sunt nici acum finalizate. Comisia de disciplină din Ministerul Muncii a decis, în noiembrie 2007, să recomande demiterea acesteia. Măsura a fost atacată în instanţă, pe motiv că domnia sa era în concediu medical în momentul emiterii, instanţele dispunând, în acest caz, suspendarea pedepsei. În ciuda trecutului controversat, pe linie de partid, s-a decis numirea sa, pentru a ocupa din nou funcţia de şef la ITM.
Atât Cornelia Corescu, cât și Vasile Medeșan erau propunerile PDL, pentru a candida la parlamentarele de anul viitor, ca senator, respectiv deputat de Timiș, iar d-na Corescu, nu mai târziu de anul trecut, a fost pe cale de a fi numită secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, decizia fiind, în cele din urmă, revocată.
E evident că vorbim, la ora actuală, despre doi exponenți marcanți ai puterii democrat-liberale, în zona de vest a țării, care sunt anihilați, pentru a face loc unor poli mai agresivi, mai obedienți, și, în consecință, mai necesari farului de la centru al partidului. Se reglează conturi, se răstoarnă centrii de putere, se epurează verigile slabe, se pedepsesc cei care au genunchii nebătătoriți de la prea puține plecăciuni, se casează mașinăriile ruginite care, probabil că ,,și-au mâncat mălaiul” și nu-și mai execută sarcinile cu sârg și eficiență. Alți lupi înfometați ai PDL-ului și-au ascuțit colții și sunt gata să apuce îmbucătura, să preia puterea, să răstorne ierarhia și să anihileze liderii de altădată, erodați și prea blazați, care nu dau rezultate satisfăcătoare. Vorbim de o strategie a disoluției și recompunerii în PDL, joc de imagine pentru dosirea corupției, clientelei politice, la toate nivelurile, în speranța că se mai poate spăla ceva din imaginea publică ultra-pătată.
Pe de altă parte, se adoptă strategia etichetării ,,oilor negre” – întruchiparea răului absolut, spre care se dirijează toată antipatia, chiar repulsia populației față de PDL, astfel încât, odată cu sacrificarea lor, să se spele parte din mizeria care îmbracă partidul.  
Ne amintim și cazul directorului pedelist al Termocentralei Mintia-Deva, care a  fost interceptat telefonic, lăudându-se că ,,nu de la mama” de acasă a finanțat întreaga campanie parlamentară în județul Hunedoara a partidului.
Stimați parlamentari, aceste exemple dovedesc faptul că se poate generaliza caracterul obligatoriu al ,,cotizațiilor lunare” către visteria PDL, a șefilor de deconcentrate și a miniștrilor, fie că facem referire la vamă, termocentrale, ocoale silvice, școli, spitale. Toți trebuie să cotizeze și, de unde altundeva, decât din banul public, al nostru, al tuturor. Fiecare e o rotiță în marele angrenaj PDL, care, la alegeri, trebuie să dispună de suficiente găleți, pentru a cumpăra voturi cetățenilor. Banii se colectează piramidal și se gestionează de la vârf, ca o reinterpretare a vechiului joc de escrocat naivii, căruia i-au căzut pradă mulți români, la începutul anilor `90. Și așa, omul de rând va ajunge să-și plătească cu sume colosale mita electorală derizorie, de care se lasă ispitit într-un moment de slăbiciune.
Să nu ne lăsăm amăgiți de scenariul sugrumării corupției: balaurul are multe capete, iar din cel retezat, cresc doi în loc, mai periculoși și mai vorace!
Loading

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu